sâmbătă, 21 martie 2015

Legătură pe şold tip Poppin


În ziua a zecea de la provocarea din septembrie am testat legătura pe şold tip Poppins.

Personal, când am văzut această legătură la o prietenă mi-am zis: “Trebuie s-o încerc”. Deşi nu sunt PRO legăturilor pe şold, îmi voi da tot interesul să încep să le iubesc. E drept, mai repede sar pe legături în spate sau în faţă, depinde de circumstanţe, decât pe şold.

E foarte atractivă, deşi e puţin dificilă la început, dar imediat ce îi daţi de cap, este rapidă. Deşi este pe un singur umăr, centura din talie o face să susţină bine greutatea.
Se realizează cu wrapuri ţesute de lungime 2-4, depinde de măsura voastră la tricou şi de vârsta/greutatea copilului.
Dacă aveţi un copil curios (în această perioadă greşesc părinţii şi vor să îl pună cu faţa către lume) şi cu un bun control asupra capului (în jurul vârstei de 4 luni sau mai mult), atunci Poppins poate fi perfect pentru voi. Deşi este legătură pentru şold la bază, se poate modifica într-o legătură în faţă şi puteţi pune copilul burtică-pe-burtică dacă nu are încă un control cefalic bun.
Este o legătură foarte comodă pentru alăptat şi are puţine treceri (ale eşarfei ), dar susţine bine greutatea şi este confortabilă.

Există multe variaţii la această legătură, majoritatea făcând-o cu al doilea strat care trece pe spatele copilului pe deasupra genunchiului  (şi cumva încadrează sânul ciudat). Eh, dacă treceţi cu acel strat pe sub genunchi, deja parcă e o cu totul altă legătură.

Cum se leagă un Poppin's pe șold:

Trecând laterala pe sub piciorul copilului:Și cu laterala pe deasupra piciorușului:
Un tutorial în imagini (s-a folosit un wrap țesut Yaro La Vita, mărime 4), poate ar fi util, deși filmulețele sunt destul de explicite:

1. Localizăm mijlocul wrapului și îl așezăm pe mijlocul spatelui.


2. Așezăm frumos pe umăr, fâșie cu fâșie, și luăm puiul în brațe.


3. Aducem în față bucata de material și o întindem pe spatele puiului.


4. Aranjăm wrapul între noi și pui, de la un genunchi la altul sa că formăm un șezut corect, apoi îl întindem pe spatele puiului

5. Întindem bine wrapul, tensionăm și apucăm ambele laterale cu câte o mână, susținând puiul pe șold cu brațul.


6. Petrecem lateralele, cu grijă să nu pierdem din tensiunea țesăturii

7. Laterala de pe umăr vine în jos, pe sub piciorul puiului (în filmulețe se vede si varianta cu laterala petrecută pe deasupra piciorului) și o ducem în spate. Așezăm laterala de pe corpul puiului înapoi pe spatele lui. Și legăm în spate.

8. Aranjăm cel de-al doilea strat pe spatele puiului și surplusul de material la șezut, întinzând bine de la un genunchi la altul.

9. Tensionăm din nou și facem un nod zdravăn.

10. Aranjăm wrapul pe umăr, astfel încât să fie întins și să-l simțim confortabil.


11. Și... iată! Asta e tot!La final, câteva imagini de la Provocarea din luna septembrie, 2014.

Laura ZANatica și Cos

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu