luni, 14 septembrie 2015

Legătura înfășurată încrucișată în spate (Back Wrap Cross Carry - BWCC) cu wrap țesut

Altă legătură practică pentru începători, mai ales când nu ne simțim siguri de suitul puiului în spate, e  legătura înfășurată încrucișată în spate, pe același principiu ca și legătura înfășurată încrucișată în față (FWCC). Se realizează în câțiva pași și ne permite ceva momente de relaș. 
 • Punem micuțul/a în spate și începem cu wrapul centrat (marcajul de mijloc, pe spatele puiului).
 • Formăm frumos șezutul (buzunarul), între corpul lui și al nostru, de la un genunchi la altul, întinzând și tensionând bine wrapul și aducem lateralele pe sub brațe în față. 
 • Menținem tensiunea, o laterală a wrapului o susținem între genunchii noștri, pe cealaltă o trecem peste umărul opus, în diagonală peste piept și întindem frumos țesătura pe spatele puiului, din nou, tensionănd bine, cu grijă la șezut, după care strângem materialul și-l aducem în față pe sub picioruș.
 • Procedăm identic și cu cea de-a doua laterală, adică, o trecem peste piept spre umărul opus, peste umăr pe spate unde întindem frumos tot wrapul, dupa care îl strângem și trecem cu grijă pe sub fund și-l aducem în față pe sub picioruș.
 • Legăm cozile în față.
VARIAȚII:
 • În loc de a petrece pur și simplu lateralele, le putem face un nod simplu, le putem răsuci, în funcție de cum dorim fiecare, de cum ne este comod.
După explicații, prinde bine un tutorial video! Laura și Anna ne învață să realizăm legătura BWCC simplă, cu trecere peste piept, făcând un nod normal.


Așa am făcut noi legătura: 


 • TRECEREA SWEETHEART (în forma de inimă) o dezvoltăm puțin:
  Odată centrat wrapul și suit puiul pe spate, în loc să aducem lateralele peste piept spre umărul opus și peste el pe spate, trecem materialul peste piept până în partea cealaltă, pe sub piciorușul puiului și îl întindem în sus, pe spatele lui, tensionând și aranjând corespunzător, până la gât, pe umărul opus. Procedăm la fel cu cealaltă laterală.
  Tensionăm bine, verificăm trecerea pe piept, să întindem bine țesătura, să nu rămână slăbită în niciun loc, tragem frumos de margini și de întreg wrapul fâșie cu fâșie.
  Cozile rămase le coborâm pe lateral și le ducem în spate, legându-le cu nod dublu sub fundulețul bebelușului sau petrecând-le acolo și legând în față, în caz de wrap foarte lung care permite acest lucru. 
În continuare, vă arătăm cum fac Laura și Anna legătura înfășurătoare încrucișată în spate (BWCC) cu trecere sweetheart :) Vedem cum se trage de țesătură, cum o întindem, pe unde o trecem, unde legăm.Tot Laura și Anna, aceeași legătură cu un wrap semielastic Jpmbb (je porte mon bébé).
Atenție! este vorba de un wrap semielastic, hibrid între elastic și țesut, care se pretează la această legătură. Nu încercați să o faceți cu orice wrap elastic de pe piață...


    Et voilà!  Legătura înfășurătoare încrucișată în spate (BWCC) cu trecere în formă de inimă, în imagini de la niște nebune după cârpe foarte dragi <3 br="">


 •  TRECEREA SWEETHEART (în forma de inimă) CU INELE:
  În acest caz, trecerea în formă de inimă peste piept se face ca și mai sus, însă, în loc să ducem cozile de pe umeri în jos pe sub braț și să legăm sub fundulețul puiului, le trecem prin câte un inel, prinzându-le de wrap, în stânga și în dreapta, exact ca în imaginea de mai jos. (poziționăm inelul peste fâșia de wrap trecută peste piept și introducem laterala de pe umeri peste inel, pe dedesubtul fâșiei și apoi o scoatem peste marginea inferioară a inelului.) • TRECEREA SWEETHEART (în formă de inimă) CU UN SINGUR INEL:
  De data aceasta, aducem cozile de pe umeri, le împreunăm și le trecem printr-un inel. Apoi, le trecem pe sub trecerea în formă de inimă, fix pe mijlocul acesteia, în punctul în care se întâlnesc lateralele, după care le trecem din nou prin inel, acesta rămânând să susțină țesătura exact pe centrul trecerii Sweetheart.
În această imagine, se apreciază foarte bine, mulțumită contrastului wrapului între față/verso, cum trec cozile prin inel.

Așa ne-am legat noi, ne place tare mult finișul acesta! Este interesant, foarte frumos și rezultă și comod!
La final, încă un filmuleț (de pe canalul WYIL) care precis vă va fi util celor ce vă plângeți de puiuți care se lasă pe spate, se mișcă, nu cooperează, nu stau locului, sabotează...
Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe înspre publicare pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu