miercuri, 20 ianuarie 2016

Legătura Piraților - RRRR (Reinforced rear rebozo rucksack)

Reinforced rear rebozo rucksack, prescurtată și RRRR, supranumită și Legătura Piraților (ce ne duce cu gândul la faimosul mârâit „Arrrr!” ) este o legătură simplă și sigură, cu două straturi de material pe spatele copilului. Asa cum spune și numele ei, este o combinație de rucsac cu rebozo, întarite și desigur,  făcute în spate. Ideală pentru bebelușii curajoși ce se mișcă în timp ce mama încearcă să îi convingă să aibă puțina răbdare, cât să facă mult râvnitul scăunel sub funduleț. Această legătură poate fi facută cu un wrap țesut mărimea 2 - cel puțin, ideal mărimea 3, sau chiar 4 – pentru cine apreciază la final o codiță artistică de material.

(Rebozo înseamnă "șal" în limba spaniolă, în termeni de purtarea copilului, ne referim la o eşarfă ţesută mai scurtă, cam mărime 1, ce vine pusă pe un umăr și pe sub celălalt. Am mai discutat de altă legătură Rebozo, dar pe șold, aici.)

CUM LEGĂM:
  •  Se începe off center – asimetric -  la un copil distanță de centru ( se caută centrul wrapului și se aproximează materialul pe care l-ar ocupa acolo un copil, apoi se dă în spate acea porțiune și se pornește de la punctul următor – astfel rămânem cu o bucată mai lungă și una mai scurtă de wrap).
  • Punem copilul în spate ( folosind metoda preferată a fiecărei mame - sau a fiecărui tată, să nu discriminăm!!) și verificăm dacă semnul de mijloc al wrapului ajunge fix pe pieptul nostru (așa ar fi ideal). 
  • Legătura pornește de la un rucsac simplu, așa că vom avea ambele capete ale wrapului peste umeri. Lucrăm la scaunel (buzunar, șezut), încercând să îl facem cât mai amplu și comod pentru copil, cu suținere de la un genunchi la celalalt, menținând tensiunea pe toată suprafața wrapului. 
  • Luam fâșie cu fâșie din wrap și îl tensionăm din nou, particularizat pe fiecare zonă, până ne asigurăm ca este mulat perfect pe spatele copilului. Pentru a ne bucura de ambele mâini libere, putem să plasăm coada mai scurtă a wrapului fix între picioarele noastre și să o ținem ferm pe loc. 
  • Ne ocupăm acum de coada mai lungă, care ne va înconjura umărul ca o toartă de rucsac, de sus în jos. Lucrăm cu grijă pe fiecare porțiune de material, tensionând cu răbdare. Partea lungă a wrapului, ce coboară pe sub mână noastră, o vom trece din nou peste spatele copilului și peste piciorușele lui, formând un scaun întăritor și tensionând corespunzător, din nou. Aceast capăt se va întâlni acum cu capătul mai scurt (ignorat si abandonat între picioarele noastre, dar încă menținut în tensiune!) și ne va ajuta sa securizăm legătura, făcând un nod, din care putem mai apoi realiza pe piept o centură tip candycane (acadea în formă de bastonaș), adică rulăm cozile rămase, așa cum se observă în imaginile de mai jos.
Această legătură are mai multe variații, având același început (două straturi de material pe copil), dar modificând finalul, când fășia lungă nu va mai trece peste piciorușul pupăcibil de bebeluș, ci pe sub el, sau cu ambele piciorușe susținute în plus.

Centura finală poate fi și ea realizată diferit, cu nod, fără nod, cu centura "candycane" sau fără.

Pozele noastre:
Tutorial video, din nou de la Wrap you in love.
 Adina C.

Pentru întrebări, nelămuriri, ne puteți scrie la nebunedupacarpe (at) gmail (dot) com

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu