luni, 17 noiembrie 2014

ziua 8 Legătura pe şold tip Rebozo



În cea de-a şaptea zi ne-am jucat pur şi simplu cu legătura pe şold tip Rebozo

Rebozo este un termen ce se referă la o legătură unde eşarfa ţesută (sau slingul) vine pe un umăr și pe sub celălalt umăr. În genere, legăturile gen rebozo se realizează cu wrapuri foarte scurte, uneori chiar cu eşarfe.

Este cea mai simplă, moale, uşoară, uşor de transportat, versatilă legătură. Este extraordinară, sunt persoane care o preferă în locul slingului (cu inele sau fix).  Oferă o flexibilitate şi libertate atât  pentru purtător cât şi pentru copil. Cea mai “ dificilă“ parte ar fi cea a nodului alunecător (slipknot, deja cunoscut ca şi #nodulvietii), trebuie să învăţaţi cum să tensionaţi bine. Odată făcut şi nodul, puteţi scoate şi băga copilul cât e ziulica de lungă. La fel de simplu ca 1,2,3

Personal am încercat-o de multe ori prin casă, când nu aveam sling cu inele. Doar că mă deranjau cozile lungi ce îmi rămâneau (wrap mărime 6 – 4,5m) .Şi pentru că am rămas fără sling, o voi folosi mai des cu wrapul care e pe drum, mărime 4. Iuhuu. Mi-a plăcut mai mult în eşarfa ţesută legătura decât în sling cu inele şi din cauză că puteam aranja frumos pe umăr cum voiam materialul. Şi nodul alunecător îl puteam pune destul de sus, ceea ce, la un sling cu inele, nu prea reuşeşti.
“Cheia” acestei legături e să legaţi eşarfa ţesută cât mai strâns pe corp, pentru a ajusta cât mai puţin atunci când puneţi copilul în ea. Şi să fie şi sus poziţionat.

A! Este  tot o legătură în care se poate alăpta foarte uşor. Pur şi simplu lărgiţi puţin legătura, coborând-o din nodul alunecător şi gata: copilul ia masa unde vă aflaţi în momentul respectiv. Cu coada rămasă vă puteţi acoperi puţin dacă faceţi parte din categoria celor mai pudice.


Mai jos aveţi tutoriale pentru ajutor


  Vă reamintim cum se face slipknot:


 Mai jos sunt câteva din mămicile frumoase care au încercat această legătură. Ele şi comorile lor. Dacă doriţi să ştiţi ce eşarfă ţesută folosesc și alte detalii despre folosirea ei, vă aşteptăm cu un e-mail.






















Happy and easy babywearing!

Laura ZANatica

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu