sâmbătă, 13 februarie 2016

Recenzie wrap țesut Nona - Palmae Antigua (I)

Am avut ocazia să testez un frumos wrap Nona, model Palmae Antigua.

Nona Wrap Wovens este un brand nou, ce a luat naștere la finele anului 2015, iar în spatele lui stau 2 mame olandeze, pasionate de babywearing.

Numele are rădăcini în mitologia romană, Nona reprezentând zeița destinului și a sarcinii.

Wrapurile sunt țesute în U.E., sunt din bumbac 100% și se adresează oricărui buget. Vin 'ready to use' (gata de folosire), iar gama de mărimi și modele este variată, puteți alege între 4 modele și mărimi de la 2 (2,7m) la 7 ( 5,2 m).

Modelul pe care l-am testat, Palmae Antigua, a venit în mărimea 6 lungă, este din bumbac 100%, de grosime medie (280 g/mp), lățime 68 cm.
Țesătura este de tip jacquard, iar modelul elegant mă duce cu gândul la vegetația luxuriantă din insula Antigua din arhipeleagul Antilele Mici. Culoarea de un albastru cristalin te face să visezi cu ochii deschiși la vacanță.

Am fost a două mamică ce l-a testat, și l-am primit ca și nou pot spune, așadar am avut un wrap total neîmblânzit ce a cerut multă iubire.

Mi-a plăcut prezentarea lui, producătorul fiind atent la detalii. Vine într-un săculeț cu sigla brandului, însoțit de o broșură.Culoarea și modelul sunt foarte frumoase și dau aspect luxos, bogat, wrapului. Poate fi purtat atât la ținute sport cât și la ținute elegante.

Țesătura este strânsă, plină, mai aspră la prima atingere, cu elasticitate redusă.

Wrapul poate fi folosit atât pe 'right side' cât si pe 'wrong side', are middle marker (semnul ce marchează mijlocul eșarfei) pe fiecare parte, iar tivurile sunt cusute diferit pentru a fi folosit cu usurință.

Capetele sunt tăiate pe diagonală, în unghi ascuțit ceea ce îl face ușor de înnodat.

L-am încercat împreună cu un puști de 12 kg și 2 ani și ocazional cu un pre-școlar de 20 kg și 5 ani.
Prima legătură a fost mai solicitantă pentru că wrapul era nou, neîmblânzit, iar tensionarea a fost mai dificilă dar după fiecare purtare s-au văzut îmbunătățiri, țesătura a devenit mai maleabilă și wrapul mai ascultător.

Am încercat atât legături într-un singur strat cât și multistrat, precum FCC, Poppin's, Rucksack cu finish tibetan, DH Freshwater, BWCC Sweetheart, iar susținerea oferită este foarte bună atât pentru un toddler cât și pentru un pre-școlar.

Îmi place cum distribuie greutatea pe umeri, nu pune presiune deloc, iar legăturile cu susținere pe un singur umăr sunt comode.

Cozile ascuțite sunt un plus atunci cand trebuie să faci nod cu vârfurile wrapului.

Datorită texturii, wrapul prezintă aderență și, până vă obișnuiți cu el, poate fi mai dificil de tensionat în legături multistrat, dar odată ce ați facut nodul, legătura nu se va clinti.

În concluzie, este un wrap cu un design frumos, rafinat, ce satisface și gusturile mai exigente.

Wrapul Nona necesită îmblânzire, dar odată ce reușiți să îl faceți moale, va fi tare plăcut de legat. Este un wrap cu o țesătură puternică, strânsă, ce se pretează pentru bebeluși mai pufoși, toddler și pre-școlari. Dacă vă țin picioarele, pentru că umerii vor fi protejați.

Nu e un wrap pufos dar este bland si confortabil pe umeri. Elasticitatea mai redusă și gramajul de 280gr/m2, îl face un wrap foarte potrivit și ca shorty (mărime mică).

Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu