vineri, 8 aprilie 2016

Nona Woven Wraps - Palmae Antigua - Review (II)

Am avut și noi la testat wrapul Nona, bumbac, mărime 6.

În primul rând, m-a cucerit culoarea, e un albastru superb și se vede minunat afară, împreună cu cerul senin :) Apoi modelul, foarte de efect. Mie îmi place mai mult pe partea mai albastră, nu aș putea spune că vreuna e “wrong” side ;)


E o țesatură de bumbac densă cu fire subțirele, nu cea mai moale care mi-a trecut prin mâini, are un pattern în format mic, ceea ce îi dă elasticitate redusă, dar in același timp oferă susținere bună pentru copiii mai mari.

Încă nu e îmblânzit, am muncit și noi la asta, dar încă e loc de mai bine :) Din câte am observat, cedează bine la înnodat și probabil și la trecut prin inele, în ultimele zile am reușit să facem și legături încheiate prin inele.
Cozile sunt tăiate puțin diagonal, iar wrapul este tivit pe fețe diferite. Middle markerul insă e foarte mic si greu de depistat mai ales dacă ai deja copilul pe tine și te bazezi pe pipăit și pe priviri cu coada ochiului :) Mie îmi place să fie ceva mai mare și mai vizibil, ușor de găsit când pui rapid copilul pe spate.

Piticul meu purtat are cam 11 kg, 1a7l, îi place să se lase purtat și să se alinte singur cu wrapurile, nu mi-a opus rezistență și a avut răbdare la tensionări. Fiind mărime mare, a trebuit să fac legături în strat dublu/triplu, iar wrapul nu alunecă prea ușor. În schimb, odată tensionat, acolo rămâne. Nodul s-a legat inițial mai greu, dar, pe masură ce s-a mai îmblânzit, am reușit să îl fac mai bine și mai mic, și de asemenea și tensionarea s-a îmbunătățit.

Ce a fost suprinzător pentru mine, deși bumbac 100%, e că este ca un norișor pe umeri, n-am simțit copilul deloc.

Ca recomandări, așa cum a ajuns el la noi, l-aș recomanda unei mămici cu un minim de experiență și mai degrabă în mărime mică. Susține excelent într-un singur strat, dar e puțină muncă de tensionare pentru legăturile multistrat. E posibil totuși ca, pe masură ce se îmblânzește, să alunece mai usor, o să urmaresc review-urile ulterioare, să văd cum se comportă ;)

Diana Gal 

(mai puteți citi despre acest wrap, aici)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu