vineri, 12 septembrie 2014

Legătura încrucișată în față cu wrap țesut (Front Cross Carry sau Double Cross)

Hello world!

Și uite, am ajuns, cu articolele, la ziua a treia, că la event suntem deja în ziua a doisprezecea, deci mult și bine in avans, sperăm ca vom recupera și cu scrisul pe blog...și acum să trecem și la legătura zilei.


Ne-am delectat cu o
legătură încrucișată în față (front cross carry) care e destul de simplu de făcut pentru purtător, permițând legarea ei fără copilul din dotare în brațe și introducerea lui ulterioară în wrap. Deasemenea, este versatilă pentru că poți scoate și reintroduce rapid copilul în wrap, dacă e vorba de un bebe care umblă deja și e în faza de sus, jos, jos, sus...știți voi cum e ;) .

Este o
legătură potrivită atât pentru un copil mare, oferind suport destul de bun, datorită stratului dublu de material pe care îl formează crucea (cross carry), iar wrapul este bine întins și tensionat pe spatele copilului, cât și pentru un nou nascut. Este foarte important cum se leagă cozile, care vin peste picioarele copilului, nu pe sub ele, menționăm asta pentru că la început o greșeală frecventă este de a trece cozile pe dedesubt, acest lucru ducând în timpul purtării la senzația că pierzi copilul pe drum sau că acesta alunecă.

Un alt avantaj oferit de legătura încrucișată în față este că se poate alăpta destul de lejer în ea, atât un bebe mic, cât și un bebe mai mare.

În mod normal, merge facută cu un wrap mărimea 5, 6, sau 7, dar iese și cu wrapuri mai scurte, de exemplu mărimea 4, în funcție de constituția purtătorului și de cum e preferința pentru cozi fluturânde sau nu :) . Se poate face și legătură fără nod (knotless), înfășurând
strâns capetele cozilor în jurul benzii din talie, până când tensionăm bine materialul pe spatele copilului, de obicei se folosește cu o variantă de wrap mai scurt, mărimea 3.

Vă lăsăm câteva tutoriale realizate de niște mămici faine și pricepute:

Mămica de la wrapyouinlove are un filmuleț cu explicații clare scrise în limba engleză:

Mami de la Wrap Your Baby descrie și ea legătura în acest articol și puteți urmări atât tutoriale video de pre-legare a wrapului și introducerea copilului (nou născut, bebeluș, toddler) pe urmă, cât și un excelent tutorial în imagini.

Și cam atât, sperăm să vă delectați cu pozele mămicilor care au încercat deja legătura în cadrul eventului nostru și să vă faceți curaj să încercați și voi...

 
Mona și Maria, 2a2l, wrap Natibaby Mar&Dolphins, mărime 5, 30%cânepă-70%bumbacAndreea și Sara, 14 luni, wrap Néobulle Margot, 4m, 100%bumbac


Claudia și copilele Ola și Cass, 2a și 3,10a, wrapuri Little Frog, 4,70m, 20%in/80%bumbac și Yaro, 3,60m, 100%bumbac

Mulțumiri Adinei, Mariei, Mihaelei, Sofiei, Dorianei și lui Miri. Wrapuri: Didymos, Lenny Lamb, Amazonas și Little Frog

Cleopatra și Mitzu, 8 luni, wrap Lenny Lamb model Wood Forget-me-not, 5m, 100%bumbac

Timea și Katalina, 6 luni, wrap Poartă-mă!, mărime 5, 100%bumbac

Roxana și Rareș, 18 luni, wrap Lenny Lamb Jacquard Heavenly Lace, 4,6m, 100%bumbac (Foto: Diana, 4,5 ani :) )

Teodora și Marc, 17 luni, wrap Poartă-mă! model Andreomeda, mărime 7, 100%bumbac

Cristina și Mircea, 11 luni jumate, wrap Little Frog Turquoise, mărime 5, 100%bumbac

Daniela și Iunia, 7 luni, wrap Oscha Paradise Nova,  mărime 4, 30% lână de miel, 70% bumbac organic

Diana și Ingrid, 10 luni, wrap Lenny Lamb model Green Cats, jacquard, 4,6m, 100%bumbac


Elena, mămica lui V, Lennylamb de 5.2m, bumbacSaci și Ingrid, 5,5luni, wrap Poartă-mă! model Gaia, mărime 6, 100%bumbac

Cosmina și Ileana, 3,3a, wrap țesut de mână Indajani, 5m, 100%bumbac


Laura și Anna, 14 luni, foarte șic cu wrap Lenny Lamb Marine, 4,2m, bumbac+bambus


Spor la legături!

MamideSara&Cos


Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu