duminică, 14 septembrie 2014

Legătura scurtă încrucișată (SCC - Short Cross Carry) este, așa cum îi spune numele, o alternativă a legăturii Front Cross Carry, în cazul în care wrapul este prea scurt să poată fi utilizat pentru cea din urmă.

Claudia și Cassandra, 2a1l, wrap Hoppediz model Curaçao, 4,6m, 100%bumbac

Multumiri Elenei, Dorianei, lui Miri și puilor lor, wrapuri Ellaroo, Lenny Lamb și Amazonas


Este o legătură mai puțin cunoscută și folosită, cel puțin în România. Dar arată extrem de bine și poate fi realizată în cel puțin 3 variante.

Să vorbim mai întâi despre prima variantă, în care eșarfa este trecută pe după gât, formând o buclă în dreptul omoplaților sau ceva mai jos, prin care mai apoi va fi trecută una dintre cozile wrapului. Această coadă o va întâlni pe cea de-a doua și se va înnoda în dreptul șoldului opus, cu un nod simplu. Ajustarea nu este deloc simplă, mai ales în cazul unui copil mai măricel și mai greu. Totuși, este o legătură de dificultate medie, am spune noi. De asemenea, în opinia noastră, este ceva mai sigură decât legătura frontală încrucișată (FCC), deoarece îmbinarea materialului la spate acționează ca o barieră împotriva alunecării celor două fâșii de cârpă de pe umeri. Deci, implicit, pânza îmbracă bebelușul mai bine și rămâne pe spatele copilului chiar și în cazul în care este vorba de un toddler în continuă mișcare.


Andreea și Sara, 14 luni, wrap Hoppediz model Panama, 4,6m, 100%bumbac


Andreea și Oliver, 13 luni, cu wrap Poartă-mă! model curcubeu, mărime 4, 100%bumbac

Diana și Ingrid, 10 luni, wrap Lenny Lamb, jacquard, Green cats, 4,6m, 100%bumbac


Cea de-a doua variantă este foarte asemănătoare primei, cu diferența că wrapul se va lega în față, sub unul dintre umerii purtătorului, folosindu-se nodul alunecător, numit și “nodul vieții”. :D Acesta permite o ajustare mult mai fină, mai precisă. Evident, dacă ne reușește nodul, pentru că, deși tare practic, este mai greu de realizat, chiar și după multe încercări. 

Laura și Anna, 14luni, wrap Didymos model Lars, mărime 5, 100%bumbac

Saci și Ingrid, 5luni jumate, wrap Poartă-mă! model Gaia, mărime 6, 100%bumbac

Elena și Isabela, un an jumate, wrap Ellevill Paisley Quatro Blue, 5,2m, 100%bumbac
Timea și Katalina, 6luni, wrap Poartă-mă! model curcubeu, mărime 5, 100%bumbac
Adina și Eva, 8 luni, cu wrap Lenny Lamb jacquard model Heavenly Lace, 4,70m, 100%bumbac (pe Adina o puteti cunoaște aici: www.evacarterblog.com)


Vă reamintim nodul alunecător:
Pentru cea de-a treia variantă este nevoie de un inel dintre cele folosite pentru slingurile ajustabile. Acesta se trece prin eșarfă și se poziționează în bucla de pe spatele purtătorului. Prin acest inel urmează să fie trecute și cozile wrapului, iar efectul vizual este unul de excepție. Contează foarte mult, în acest caz, mărimea inelului și grosimea eșarfei. Dacă wrapul este unul gros, atunci se utilizează un inel mărimea L, însă în cazul unui material de grosime medie este indicat un inel M. Cu cât eșarfa țesută este mai groasă, cu atât legătura prin inel prezintă mai multă siguranță,
pentru că materialul nu alunecă. Pentru Provocare, în cazul în care nu au avut inel special unele dintre noi au inprovizat, pe termen extrem de scurt și cu deosebită grijă, cu o brațară. Dacă doriți să încercați, aceasta trebuie să fie dintr-un material foarte rezistent și să aibă dimensiunea potrivită pentru a tensiona corect materialul.


Mona și Maria, 2a2l, wrap Kokadi Bristol Stars, mărime3, 100%bumbac


Cosmina și Ileana, 3a3l, wrap Natibaby Faelinh, mărime 4, 30% canepă, 70%bumbac
Laura și Anna, 14luni, wrap Didymos model Lars, mărime 5, 100%bumbac

Alexandra și Thea, 2an2l, wrap Didymos model Orient, 4m, 100%bumbac

Roxana și Rareș, 18 luni, wrap Lenny Lamb diamond weave, 4,2m, 100%bumbac (Foto: Diana, 4,5 ani :) )


La final, vă lăsăm câteva tutoriale pentru această legătură.

Cu inel:

Legând sub fundulețul copilului:
Cu nod alunecător:


 
Ela&Cos&Echipa NDC

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu