miercuri, 10 septembrie 2014

Legătura înfășurătoare semiîncrucișată în față (Front Wrap Cross Carry - FWCC) cu wrap țesut

În ZIUA 2 ne-am batut capul cu semi-FWCC. Spre deosebire de cea din ziua anterioară, această legătură este mai aerisită, dat fiind că ne înfășurăm în wrapul țesut doar pe un umăr. Legăm wrapul cu un nod alunecător (slipknot) care va rămâne cunoscut participantelor la provocare sub numele de "nodul vieții" :D.

Legătura înfășurătoare semiîncrucișată în față este o legătură comodă, practică, ideală pentru wrapuri de mărime 3-4 (dar și mai lungi, cozile rămase pot fi chiar elegante, mai ales dacă sunt cât de cât egale și nu măturăm cu ele pe lângă și după noi). Mai mult, se poate și alăpta în ea cu ușurință, deoarece mămica purtătoare are un umăr liber, iar nodul alunecător ii permite să coboare copilul până la sân, astfel încât alăptarea să fie confortabilăAcelași nod presupune o ajustare perfectă, putând, odată făcut și reușit, să tensionăm eșarfa port-bebe după bunul plac.

Putețîncerca și voi, urmărind explicațiile, imaginile și tutorialele din acest articol de pe blogul phoenixbabywearers. Altă posibilitate e să facem mai întâi legătura șpe urmă să punem copilul în wrap, așa cum vedem în  filmulețul lui WrappingRachel, la finalul articolului din link. Ne arată șcum putem alăpta în ea ;)

Diana de la wrapyourbaby are pe canalul propriu de pe youtube niște tutoriale minunate, precis vă vor fi utile și vouă! In filmuletul de mai jos, vedem variații ale acestei legături, nu doar în față, ci și pe sold și pe spate. Iar aici, legătura semi-FWCC, scurt și la obiect!


Alt filmuleț, realizat de mămica de la babybeworn, semi-FWCC cu wrap mărime 3.Multe dintre noi ne-am chinuit și încă ne luptăm cu nodul vieții, altele însă l-au reușit și sunt încântate de realizare. Vă lăsăm și un filmuleț să vedeți cum se leagă acest nod, cu permisiunea lui Hedwych, mămica de la wrapyouinlove :)
În continuare, vă lăsăm o selecție de poze de la Provocarea 30 de legături cu un wrap țesut.

Mona și Maria, 2a2l, wrap Oscha Teo Aztlan, mărime 4, 100%bumbac
Teodora și Marc, 17 luni, wrap Poartă-mă! model Andreomeda, mărime 7, 100%bumbac

Elena și Livia, 18luni, wrap cu franjuri Ellaroo, model Christiane, mărime 4, 100%bumbac

Cleopatra și Mitzu, 8 luni, wrap Lenny Lamb model Wood Forget-me-not, 5m, 100%bumbac

Cristina și Mircea, 11 luni jumate, wrap Little Frog Turquoise, mărime 5, 100%bumbac

Daniela și Iunia, 7 luni, wrap Oscha Paradise Nova,  mărime 4, 30% lână de miel, 70% bumbac organic

Diana și Ingrid, 10 luni, wrap Lenny Lamb model Green Cats, jacquard, 4,6m, 100%bumbac

Laura și Anna, 14 luni, foarte șic cu wrap Lenny Lamb Marine, 4,2m, bumbac+bambus


Roxana și Rareș, 18 luni, wrap Lenny Lamb diamond weave, 4,2m, 100%bumbac (Foto: Diana, 4,5 ani :) )

Sofia și Alexandru, 13 luni, wrap Lenny Lamb, jacquard, model Caffe Latte Lace, 5,2m, 100%bumbac


Mulțumiri Adinei, Dorianei, Alexandrei și Andreei. Wrapuri: Didymos, Lenny Lamb, Hoppediz și Little Frog


Timea și Katalina, 6 luni, wrap Poartă-mă!, mărime 5, 100%bumbac

Miri cu bebe Harun, 13 luni, wrap Amazonas, mărime 6, 100%bumbac


Elena și Isabela, 1a5l, wrap Ellevill Paisley Quatro Blue, mărime 7, 100%bumbacDisclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.
Cos si Echipa

Un comentariu:

  1. Același nod presupune o ajustare perfectă, putând, odată făcut și reușit, să tensionăm eșarfa port-bebe după bunul plac. port bebe

    RăspundețiȘtergere