marți, 23 septembrie 2014

Legătura frontală fără susținere pe umeri (FRONT TORSO CARRY)

În Ziua 6 ne-am chinuit cu legătura pe piept fără susținere pe umeri Front Torso. Unele mai mult decât altele, pentru că dacă marea majoritate a legăturilor pot fi făcute pentru purtarea micuților de diverse vârste, în funcție și de caracteristicile eșarfelor țesute, aceasta se potrivește mai degrabă bebelușilor și în special celor mai mici.

Legătura realizată cu puiuți de diverse vârste. Mulțumim lui Miri, Dorianei, Roxanei și Alinei


Este o legătură aerisită, foarte apreciată, deoarece conferă o mult mai mare libertate purtătorului dat fiind că acesta are umerii liberi. Micuții pot fi alăptați cu ușurință în wrap, stau confortabil, e o bună alternativă la clasica legătură înfășurătoare încrucișată în față (FWCC).

Tensionarea wrapului este extrem de importantă, nu mai există susținere pe umeri, ca atare trebuie să avem grijă să tragem și să întindem bine materialul, astfel încât puiul să fie în siguranță deplină la pieptul nostru.

Cum se face: începem legătura ca la FWCC cu wrapul centrat pe pieptul nostru (semnul de la jumătatea wrapului să vină pe piept), dus cozile pe sub brațe în spate, încrucișat și adus cozile pe umeri în față. Aranjăm țesătura, întindem bine, luăm puiul și-l punem în wrap. Dupa ce asigurăm buzunarul (șezutul), tragem bine de cozi în sus, întindem materialul fâșie cu fâșie, ca apoi, în loc să continuăm tragând cozile pe lângă sau peste copil, le coborâm înapoi pe lateral în spate și le aducem din nou pe sub brațe în față. Putem susține cu dinții sau cu bărbia o coadă a wrapului în timp ce o întindem și tensionăm pe cealaltă. Trecem ambele laturi, pe rând, peste piciorușul copilului și apoi pe sub cel opus și în final legăm la spate cu nod dublu.

Imagini de la event, cam așa ne-a reușit nouă:

Cum se face, tutorial de la Cristina, pe care vă invităm din nou s-o urmăriți pe canalul youtube Mami vrea să știe:
Vă recomandăm să încercați și să exersați legătura mai întâi cu o papușă, ca să simțiți că stăpâniți wrapul și că vă sincronizați bine mișcările la capitolul tensionare. Cam așa :) :Cos&Echipa NDC

Disclaimer: Fotografiile sunt proprietatea mămicilor participante la provocarea "30 de legături cu wrapul țesut", cedate echipei Nebune după cârpe, în scopul publicării lor pe acest blog. Un mare NU preluării și folosirii lor în orice direcție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu